Mateusz próbuje #6

Jedliśmy już kanapki z homarem ale teraz próbujemy go w całości.
Homar w sklepie w Nowej Anglii kosztuje obecnie ok 6$ za sztukę a w restauracjach ok 15-16 $. Ten sam homar w LA będzie warty ok 50-60$ w sklepie i powyżej 100$ w restauracji. Cena zależy od cen paliwa lotniczego.

Obieranie homara ( shelling) to brudna robota. Nie zmawawiajcie tego na randce. Pryska woda, lecą odłamki a dłonie będą smierdzieć wiele godzin.
W homarze do zjedzenia są szczypce, ogon i mózg/wątroba. W smaku jak mieszanka rybki i mięsa.
Homary stają się czerwone dopiero po ugotowaniu przez reakcję chemiczną w skorupie, ale mięso pozostaje białe.
Homary podaje się z roztopionym masłem.

Ocena 5/5* nie zamawiać poza Nową Anglią 

Komentarze

Unknown pisze…
Jaki cudny śliniaczek
Unknown pisze…
Ten komentarz został usunięty przez autora.
Ania pisze…
I jak smakował homar? Jaką ocenę daje Mateusz?
Agatta pisze…
I spojrzeliście w oczy temu homarowi, typując go do ubicia? ;-)

Popularne posty z tego bloga

Cypr

Weekend w Rydze a tak naprawdę plaża w Jurmali

Watkins Glen & upstate New York